⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Minestrone

(4 port)

1 gul lök
2 klyftor vitlök
4 msk olivolja
5 små potatisar
2 morötter
1 selleristjälk
1 zucchini
en halv purjolök
1 burk skalade hela tomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk socker
en tärning grönsaksbuljong
150 g pasta (små)
200 g kokta bönor (ej i tomatsås) tex canellini, kidney, stora vita, svarta, black eye...
2 l vatten

TILL SERVERING:
4 skivor gott bröd som ex. focaccia, baguette eller lantbröd
Någon dl pesto spädd med lite olivolja i en skål
4 msk riven parmesan (valfritt)

Skala potatisen (har de fint skal behövs det inte) och morötterna, skär i kuber. Skala och hacka lök samt vitlök. Lägg i en stor kastrull med olivoljan och fräs. Rör då och då.
Hacka under tiden sellerin och lägg i grytan. Spara gärna bladen att garnera soppan med.
Skär zucchinin i små kuber eller stavar samt tillsätt till grytan.
Skölj och hacka purjolök samt tillsätt till grytan.
Fräs grönsakerna under omrörning några minuter.
Häll i tomaterna. Klipp sönder eller hacka sönder dem med en stekspade.
Slå på vatten, grönsaksbuljong, salt, peppar, socker, basilika och oregano.
Låt minestronesoppan sjuda i ca 10 minuter.
Rör under tiden ut peston i en halv deciliter fin olivolja i en skål.
Tillsätt pastan och låt soppan sjuda vidare den tid det tar för pastan att koka klart enligt paket ca 4-5 minuter.
Skölj bönorna i ett durkslag och tillsätt dem. Koka upp.
Smaka av med några tsk pesto, salt och vitpeppar.
Skeda över någon tesked pesto i varje tallrik vid servering. Strö även över någon msk riven parmesan (valfritt). Soppan kan även garneras med grovt hackade blad från sellerin. Servera med bröd.